YOGAVAKANTIE = DOEN EN DURVEN LATEN

Voor wie?

Tja, wie is de Happy Reiziger? We gaan nu voor het vierde jaar, een paar mensen gaan al voor de tweede of de derde of zelfs de vierde keer met ons mee. Daardoor weten we redelijk goed wat voor onze gasten belangrijk is:

  • Je wilt je laten verwennen
  • Je hebt zin in tijd voor jezelf, rust om je heen, lekker bewegen
  • Je doet al jaren aan yoga, of je wilt het eens proberen
  • Je staat met beide voeten op de grond maar zoekt ook naar dat ''ietsje meer bezieling"
  • Je bent een mensenmens en houdt van sfeer en gezelligheid
  • Je wilt van alles maar ook wel eens lekker niks
  • Je houdt van lekker eten, (wij schenken daar ook wijn of bier bij) en misschien houd je zelfs wel van Frankrijk!

Geen groots avontuur, maar wel nieuwe plekken en nieuwe mensen. Tijd voor jezelf, rust om je heen, je lekker bewegen onder begeleiding van leuke enthousiaste mensen. In de ochtend yoga, later op de dag misschien hardlopen of pilates, zwemmen, wandelen, dorpjes verkennen, een boek lezen? We nemen je niet de hele dag bij de hand, maar ondernemen wel een aantal dingen in de omgeving, waar je dan wel of niet mee naar toe gaat. Heerlijk eten aan een lange tafel, en meestal komen de gesprekken vanzelf.

Wij drietjes (Barbara, Sophie en Anoush) zijn allemaal heel (prettig) gedreven in wat we doen. Barbara gaat in september niet mee, maar is komende winter van de partij. Down to earth, met net zo veel snuffen spiritualiteit als ieder wil. We houden niet zo van strakke lijnen, waardoor het programma nooit helemaal vast ligt.  Het weer en de gasten zijn leidend in de beslissingen die genomen worden over het exacte programma. Sophie denkt er bijvoorbeeld over om iets met schrijven te doen, dat zal ze aan de gasten aanbieden en wie dat leuk vindt, doet met haar mee. 


Yoga en Pilates

De lessen die worden gegeven tijdens de yogavakantie juni zijn geschikt voor iedereen met een normale conditie. Afhankelijk van de groep en diens ervaring met yoga of pilates, kan het niveau aangepast worden. Tijdens de yoga-lessen is er aandacht voor lichaam en ademhaling, en is er desgewenst ruimte voor meditatie. Sophie heeft veel brede ervaring en helpt je jouw gewenste richting op. 


Mindfulness

We ruimen ook wat tijd in voor mindfulness. Wat verandert er als je bijvoorbeeld in stilte eet of wandelt, en alle zintuigen openen zich? Leuk om een keer te proberen!

Kookworkshop

Heel lekker en gezond eten en samen ontspannen en zorgeloos koken. Volop aandacht voor eetgewoonten en trends, valkuilen en tips om relaxed in de keuken te staan. Laat dat maar aan Anoush over.

Wandelen en fietsen

We verblijven in een gehuchtje, met prachtige vergezichten vanuit het huis. Je kunt hier overal en nergens heen, in samenspraak organiseren we gezamenlijke wandelingen. 


Wat doen we niet?

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat onze yogareis naast ontspannend ook nogal gezellig is. De Happy Reiziger biedt geen geplande coachings-gesprekken en handenvol "wijze" lessen van goeroes op het gebied van yoga of voeding aan; tijdens een groepsvakantie ontstaan al snel onderlinge gesprekken en uitwisselingen van ervaringen, en juist dat is heel mooi en leerzaam. Wij zijn er om jullie onder te dompelen in heerlijk bewegen en reflecteren, in een mooie locatie onder het genot van lekker en gezond eten, opdat je met een grote glimlach weer naar huis zult gaan. Mocht je op zoek zijn naar een vakantie die alleen rust, regelmaat en meditatie kent, dan is het wellicht beter een andere yogavakantie te boeken. 

Onze vakanties zijn minder geschikt voor mensen met (ernstige) psychische problemen of fikse burnouts. Wij bieden vooral een ontspannen en gezellige vakantie aan op een fijne sfeervolle locatie.  We bieden rust in combinatie met veel beweging, plezier en genieten, maar we kennen geen vast programma en laten ons graag verrassen door het weer én de wensen van de groep. Het is vakantie!

Yogavakantie september, yogavakantie Frankrijk